Badrumsrenovering - Tips

Planerar du att renovera badrummet? Då kan det vara bra med några badrumsrenovering tips som du kan använda dig av för att göra processen enklare och mycket roligare. Att renovera badrummet är något som idag är väldigt vanligt. Vissa renoverar i samband med att de köper bostad, medan andra renoverar efter några år för att fräscha upp och ändra utseende. På den här sidan hittar du alla tips du kan behöva när du ska renovera badrummet hemma.

Att renovera badrum

Att renovera badrummet själv är fullt möjligt, men det är ett arbete som kräver både kunskap, erfarenhet och tillgång till rätt verktyg. Genom att anlita en hantverkare för badrumsrenoveringen kan du vara säker på att arbetet blir fackmannamässigt utfört och att du får det badrum som du har drömt om. I många fall kan du inte undvika att anlita, eftersom VVS och el inte är arbeten du får utföra på egen hand. Kom ihåg att du har rätt att använda ROT-avdraget för att sänka dina kostnader.

Jendrekson – Lund & Malmö

Jendrekson är ett byggföretag som hjälper både privatpersoner, företag och fastighetsägare med badrumsrenoveringar av hög kvalitet. Företaget har många års erfarenhet av branschen och erbjuder totalentreprenad i egen regi. Det innebär att du inte behöver vända dig till olika företag för att få hjälp med ditt badrum, utan det räcker med endast en kontakt hela vägen. Både hantverkare såväl som du som kund har en trygg och komplett ansvarsförsäkring bakom er och kan använda ROT-avdraget för 30 % reducering på arbetskostnaden. Företaget grundades år 2007 och är en vidareutveckling på det tidigare företaget SL Byggservice.

Besök Jendrekson

Jobryan - Stockholm

Hos Jobryan ligger fokus på att utföra fackmannamässiga och bekymmersfria renoveringar av kök och badrum för alla typer av kundgrupper. Företaget startade upp i början av 2000-talet och har sedan dess utfört över 8000 badrums- och köksrenoveringar i Stockholmsområdet. Hit kan du vända dig om du vill göra en totalrenovering av ditt badrum, men Jobryan kan även hjälpa till med enklare arbeten som att byta toalettstol, byta blandare eller hjälpa dig att gå från dusch till badkar. På hemsidan kan du enkelt skicka in en kostnadsfri offertförfrågan eller komma i kontakt med kundtjänst.

Besök Jobryan

Badrumsboden - Umeå

När du vänder dig till Badrumsboden kan du få hjälp med hela eller delar av din badrumsrenovering. Badrumsboden är ett företag vars fokus ligger på just badrumsrenoveringar såväl som tvättstugerenoveringar och andra typer av VVS-arbeten. Här kan du få hjälp med alla typer av renoveringar av ditt badrum, t.ex. om du vill lägga kakel och klinker eller montera en våtrumsmatta. Fokus ligger alltid på att ge dig som klient den bästa service som branschen har att erbjuda. Det innebär att du inte får en renovering som går snabbt och enkelt, utan att du också får en fast tidsgräns och ett fast pris att förhålla dig till.

Besök Badrumsboden

Bygga tvättstuga

Att bygga tvättstuga i hemmet är något som kommer med många fördelar. Med en egen tvättstuga slipper du släpa kläder till en allmän tvättstuga och kan tvätta upp dina textilier när helst du behöver. Bor du i villa eller i radhus är en egen tvättstuga dessutom ett måste och då är det bra att ta hjälp av en duktig hantverkare för att bygga tvättstuga. Stenlundsprofessional.se kan hjälpa dig att bygga tvättstuga och få den i precis den stil som du önskar. Företaget har många års erfarenhet av tvättstugerenoveringar för privatpersoner, företag och fastighetsägare. Kom ihåg att alltid anlita en hantverkare med behörighet inom VVS-arbeten och våtrumsarbeten.

Frågor och svar om badrumsrenovering

Hur mycket kostar badrumsrenovering?

Hur mycket badrumsrenoveringen kostar är naturligtvis svårt att säga, eftersom det finns många faktorer som är avgörande för priset. Några faktorer som påverkar är bland annat vart i landet du bor, men också hur stort badrummet är och hur mycket du vill förnya eller byta ut. I runda slängar kan man säga att det finns ett timpris på ca 400–600 kronor i timmen. Ska du däremot göra en badrumsrenovering från grunden får du räkna med 5000–10 000 kronor per kvadratmeter för totalrenovering.

Hur lång tid tar en badrumsrenovering?

Precis som det är svårt att säga hur mycket din badrumsrenovering kostar så är det lika svårt att säga hur lång tid en badrumsrenovering tar. En badrumsrenovering kan ta allt från en dag och upp till 2 veckor beroende på vad det är som ska göras. När du beställer en offert får du alltid en ungefärligt uppskattad tid så att det blir enklare för dig att planera din vardag.

Finns det regler för badrumsrenovering?

Det finns regler för badrumsrenovering som du måste anpassa dig efter om du vill göra en badrumsrenovering. Här nedan listar vi några av de viktigaste som du bör ha koll på.

  1. Du får inte utför el- eller VVS-arbeten på egen hand. Detta gäller allt från avlopp till vattenledningar och elledningar.
  2. De tätskikt och väggmaterial som du använder dig av ska alltid vara anpassade för våtrum.
  3. För att få ersättning vid en eventuell skada måste du kunna uppvisa att arbetet är fackmannamässigt utfört.

Gäller rotavdrag för badrum?

När du anlitar en hantverkare för renovering av ditt badrum har du rätt att använda dig av ROT-avdraget. Med ROT-avdraget kan du få en 30 % reducering på din faktura för renoveringen. Viktigt att komma ihåg är att avdraget endast gäller själva arbetskostnaden och inte kostnader för material. För att ROT-avdraget ska gälla behöver renoveringen även ske i en bostad som du själv äger, t.ex. din villa eller ditt fritidshus. Det är hantverkare som hjälper dig att ansöka om ROT-avdrag i samband med din bokning av tjänst. Läs mer hos Skatteverket hur rotavdraget fungerar.

Läs mer hos Sonac