Belysning på nätet

Det är inte ovanligt att endast fokusera på möbler och textilier när det är dags att inreda hemmet, men det är minst lika viktigt att tänka på belysningen. Belysningen kommer vara avgörande för hur ditt hem uppfattas och hur bra du kommer att trivas i det. Här kan du läsa mer om olika typer av belysning, men får också information om vart du kan handla snygg belysning på nätet till riktigt bra priser.

Hitta reservdelar till lampor

-->

Internet har blivit en källa till mycket och det gäller inte minst när det kommer till belysning och inredning. Idag kan du hitta mängder med fina och högkvalitativa lampor på nätet, såväl som reservdelar till lampor och andra delar till lampor, t.ex. lampskärmar eller lampfötter. Fördelen med att köpa reservdelar är inte bara att du gör en mycket stor skillnad för miljön med minskad konsumtion, utan du kan också skapa en lampa som passar perfekt i ditt hem. På hemsidan hos VVS i Syd finns reservdelar till lampor som du kan använda dig av. De har rimliga priser på delar till lampor som annars skulle kosta mer i specialiserade butiker.

Tips om lampor på nätet

Flower Ball lampa By Rydens

Flower Ball lampan är ett självklart val för dig som gillar inredning från By Rydens och som vill ha en lampa som är rätt i tiden. Den här lampan kommer i en fin silvrig färg, vilket gör att den passar hem med en modern och stilren inredningsstil. Lampan fungerar lika bra i sovrummet som i köket och har en diameter på 40 cm. Den snygga designen gör även att lampan ger ifrån sig fina ljusdetaljer på väggarna.

Hitta hos folkhemmet.com

Utebelysning 40-tal

Älskar du 40-talets inredningsstil är den här fina utomhuslampan ett bra val för dig. Under både 40- och 50-talet var det mycket populärt med vita opalglasglober fästa på en gjutjärnsarm. Den runda och mjuka formen ger lampan en känsla av klass, något som även kommer avspeglas i ditt hem (eller i din trädgård). Lampan kan med fördel placeras på balkongen, terrassen eller vid garageuppfarten till ditt hem.

Hitta hos gysinge.com

Bordslampa retro

Med en fin bordslampa retro kan du omvandla vilket trist och tråkigt rum som helst. En bordslampa i retrostil består vanligtvis av en hög fot som är tillverkad i mässing, men kan också vara i guldfärgad eller mässingsfärgad metall. För den perfekta retrokänslan matchar du lampfoten med en lampskärm i rött, grönt, gult eller brunt. Lampan passar för dig med retro inredning i hemmet. Att välja en bordslampa som är antik ger också mycket klass och exklusivitet till ditt hem.

Hitta hos sekelskifte.com

Zero lampor

Zero erbjuder ett stort utbud av belysning och ljuskällor som lämpar sig bra för alla typer av hem. Här kan du hitta Zero lampor som passar till vardagsrummet och kontoret, men också Zero belysning till badrummet, golvet och bordslampor. Lampornas design gör att de lämpar sig extra bra för dig som vill ha ett modern hem med den lite kallare inredningsstilen och som föredrar inredning i "hårdare" material.

Hitta hos zero.se

Vanliga frågor om lampor och belysning

Är alla lampor dimbara?

Nej, alla lampor är inte dimbara, men i många fall kan du installera en dimmer på alla typer av lampor som finns. Det finns både inbyggda dimmers såväl som dimmers som du installerar på lampan i fråga.

Blir led lampor varma?

Precis som alla lampor så ger LED-lampor ifrån sig värme, vilket innebär att de kan bli varma. Dock är det ytterst sällan du kan bränna dig på en LED-lampa, eftersom den kan stå på i dagar utan att bli överhettad.

Varför blinkar led lampor?

Den främsta orsaken till att din LED-lampa kan börja blinka beror helt enkelt på krypströmmen. Krypström kallar man den mindre mängden ström som kan ta sig in i LED-lampans ledningar, oavsett om den är tänd eller avstängd.

Kan ledlampor börja brinna?

Även om LED-lampor är tryggare än många andra alternativ kan de fortfarande bli varma och det innebär att de kan börja brinna, speciellt om det skulle uppstå en överhettning. Se därför till att aldrig täcka över lampan med material som kan fatta eld.

Vad innehåller led lampor?

En LED-lampa består av flera olika komponenter. En LED-lampa är en lysdiod som består av en ledare som i sin tur är utrustad med en beläggning på en platta. Beroende på vilket material plattan är tillverkad i kan lampan ge ifrån sig olika typer av ljus när strömmen leds genom lysdioden.

Vad betyder lm på lampor?

Lm är den förkortning som används för att beskriva lampans ljusflöde, även kallat lumen. Det är genom lm som du får information om hur mycket ljus som lampan kommer att ge ifrån sig och om den passar för ändamålet. Vill du byta ut din gamla glödlampor till led lampor kan du utgå ifrån tabellen nedan med vilken lm du ska välja.

Standard glödlampa LED lampa
450 lm 40 W 8 W
800 lm 60 W 10-13 W
1100 lm 75 W 15 W
1600 lm 100 W 20 W

Andra artiklar inom inredning