Tips på skåp förvaring

Skåp förvaring är något som alla människor och hem kan ha stor användning för. Med ett förvaringsskåp blir det enkelt för dig att få plats med alla de saker som du vill ha kvar, men som du inte vill ha framme hela tiden. Idag finns det många olika typer av förvaring och skåp, t.ex. höga skåp eller låga skåp som kan fungera som sidobord eller till och med tv-bänkar. Här kan du läsa mer om förvaring skåp och hur du inreder med de på bästa sätt.

Olika skåp i hemmet

Det finns många olika typer av skåp som du kan använda dig av för förvaring. Många är framtagna för specifika ändamål, t.ex. vitrinskåpet eller kemikalieskåpet. Här kommer vi att titta närmare på några av de många förvaring skåp som finns på marknaden och vad som är extra bra med dessa.

Kemikalieskåp

Kemikalieskåp är ett bra alternativ för dig som har många farliga kemikalier som du vill förvara på ett tryggt och säkert sätt. Ett kemikalieskåp, även kallat miljöskåp eller kemskåp, är ett skåp som är specifikt framtaget för kemikalier och som förhindrar obehöriga att få tillgång till de. De är inte ovanligt att den här typen av skåp är utrustade med en nyckel och att de är tillverkade i metall, för att på så sätt förhindra eld från att sprida sig om det skulle uppstå en brand bland kemikalierna. Det är en bra investering med ett kemikalieskåp. Jiwa.se har kemskåp i mängder med varianter med praktiska i alla möjliga storlekar.

Bra för

 • Förvaring av kemikalier på ett tryggt sätt
 • Tillverkade i brandtålig material
 • Lämpar sig lika bra för rengöringsmedel som farliga vätskor, brandfarliga vätskor m.m.
 • Utrustade med lås för att förhindra obehöriga från att ta sig in

Vinkylskåp

Är du en riktig vinälskare ska du naturligtvis investera i ett riktigt fint och bra vinkyl. Med ett vinkylskåp kan du inte bara se till att dina favoritviner förvaras på bästa sätt och med rätt temperatur, utan du kan även visa upp dom i all sin prakt. Idag kan du hitta både fristående vinkylskåp såväl som inbyggda vinkylskåp som lämpar sig för ditt hem. Titta gärna på vinlagring.se för vinkylskåp och inbyggbar vinkyl för alla typer av behov i både större och mindre storlekar. Dina viner kommer både bli en snygg inredningsdetalj och smaka bättre av rätt temperatur för vinlagring.

Bra för

 • Gör det möjligt att förvara vin i rätt temperatur
 • Möjlighet att justera temperaturen för vitt/rött vin
 • Enkelt sätt att visa upp dina viner på bästa sätt
 • Får plats med många vinflaskor
-->

Vitrinskåp

Fördelarna med att ha ett vitrinskåp är många. Med ett vitrinskåp kan du inte bara få en mycket fin förvaringsplats för alla dina prydnader, utan skåpet kan även fungera som en avlastningsplats och "skyltfönster" för dina finaste vinglas eller ditt bästa porslin. Idag kan du hitta retro vitrinskåp, industriellt vitrinskåp eller rustikt vitrinskåp som passar perfekt in med din inredning. Även om det vanligaste är större vitrinskåp så har det kommit ut allt fler modeller på marknaden. Har du inte mycket golvyta kan ett smalare och högre vitrinskåp vara lösningen för dig.

Bra för

 • Förvaring av vinglas och porslin
 • Passar perfekt i vardagsrum såväl som kök
 • Kan användas som bokhylla och utställningsskåp
 • Finns i många olika storlekar och höjder

Organisera skåp – 3 tips

Att ha skåp hemma är bra för förvaringsmöjligheterna, men för att skåpet ska komma till sin fulla rätt är det också viktigt att ha det organiserat och prydligt. Här får du smarta tips när du ska organisera skåp i ditt hem eller på din arbetsplats.

1. Satsa på förvaringslådor

Förvaringslådor i olika storlekar är utmärkta för att ha koll på alla prylar. Du kan ha större förvaringslådor för papper, kuvert och räkningar, men även mindre lådor för pennor, sudd eller gem som du behöver få snabb tillgång till.

2. Dela upp skåpet i sektioner

Vill du inte använda dig av förvaringslådor kan du dela upp skåpet i olika sektioner. Du kan t.ex. ha en hylla för dina viktiga papper, en för fotografier och ramar och en för pyssel eller DIY saker. På så sätt vet du alltid vart du ska leta!

3. Genomskinlig förvaring

Genom att välja genomskinlig förvaring blir det enklare för dig att se vart sakerna ligger. Det kan t.ex. vara genomskinliga plastlådor eller genomskinliga plast- eller glasburkar som du använder dig av. Det är inte bara praktiskt, utan ser också riktigt snyggt ut.

Relaterade inredningstips