Byta handtag på köksluckor

Att byta handtag på köksluckor är ett enkelt sätt att förnya och förändra utseendet på ditt kök. Oavsett om du har ett klassiskt kök, ett modernt kök eller ett funkiskök, kan nya handtag.

Kökshantag förändrar kökets karaktär

Kökshandtag är små detaljer som har en stor påverkan på kökets utseende och karaktär. Oavsett om du föredrar en klassisk, modern eller funkisstil i ditt kök, kan valet göra en betydande skillnad. De kan förvandla ett tråkigt kök till en inbjudande och stilfull plats.

Till klassiska kök

Klassiska kök kännetecknas ofta av en tidlös och elegant design. När det kommer till att välja handtag för klassiska köksluckor är det viktigt att bevara den traditionella stilen samtidigt som du kan införa en modern touch om så önskas. Klassiska varianter brukar ha en mer detaljerad och dekorativ design, med materialval som trä eller metall.

Moderna kökshandtag

Om du har ett modernt kök med en minimalistisk och strömlinjeformad design finns det ett brett utbud av moderna kökshandtag att välja mellan. De kännetecknas ofta av rena linjer, enkelhet och användning av material som rostfritt stål eller blanka ytor.

Till funkiskök

Funkisstilen, eller funkiskök, är känd för sin minimalistiska och funktionella design. När du väljer handtag till ett funkiskök är det viktigt att tänka på att de bör komplettera den enkla och raka estetiken som kännetecknar detta köksslag. Funkishandtag tenderar att vara diskreta och rent utformade för att integreras smidigt med köksluckorna.

Handtag till köksluckor online

När det kommer till att köpa kökshandtag har internet öppnat upp en värld av möjligheter. Att handla online ger dig tillgång till ett brett sortiment av stilar, material och prisklasser. Som tur är finns det flera återförsäljare av kökshandtag, som exempelvis Specialbeslag, som är en nischad återförsäljare inom beslag. Om du köper ett nytt kök via en och samma återförsäljare, kan du också vända dig till dem. Till exempel om du köper ett kök från IKEA kan det vara smidigt att välja handtag från samma återförsäljare.

Material

Materialet en central aspekt att ta hänsyn till, då det inte bara påverkar själva utseendet utan även känsla och hållbarhet. Här är några vanliga materialalternativ att överväga:

  • Trä: ger en naturlig och varm känsla till köket. De är särskilt populära i klassiska och lantliga kök.
  • Metall: som rostfritt stål eller koppar, ger en modern och elegant touch. De är också kända för sin hållbarhet.
  • Läder: är ett snyggt och hållbart material som passar de flesta köksluckrona. Läderloopar och handtag finns i olika färger där svar och brun är vanligast.
  • Plast: är prisvärda och finns i många färger och stilar. De är lättskötta och passar bra i barnvänliga kök.
  • Glas: kan ge köket en unik och glittrande estetik. Glasknoppar är särskilt populära i moderna kök.

Storlek och placering

Storlek och placering är viktiga att tänka på. Storleken påverkar inte bara utseendet på dina köksluckor utan även hur bekväma de är att använda.

  • Skåpluckor: Om du har långa eller breda skåpluckor kan du överväga längre modeller som ger bättre balans och funktionalitet.
  • Placering: Placeringen på skåpluckorna kan också påverka utseendet och användbarheten. Traditionellt placeras de ofta i mitten av luckan, men du kan också experimentera med att placera dem högre eller lägre för att skapa olika uttryck.
  • Antal: Tänk på om du vill ha ett eller flera på varje skåplucka. Vissa kök har ett enda i mitten, medan andra har ett på varje sida för en symmetrisk look.